Thursday, April 14, 2016

விடியல் பயிற்சி மையம், வேலூர்

Share this:FacebookTwitterGoogleLinkedInRedditMoreEmail Related.

TNPSC study material | TET study material | Free Online Test | Aptitude and Mental Ability Test | TNPSC model question papers | TET model question papers | TNPSC TET Examination Tips | TNPSC Result | TNTET Result | | TNPSC Syllabus | TET Syllabus | TNPSC cutoff marks | TNPSC Original question papers | www.tnpsc.gov.in | Samacheer Kalvi Text books.

24-Jan-TNPSC-Group-2A-Answer-key-2016.

TSPSC – APPSC – Group 2 Paper-1 2008 Set-A (In Telugu) General Studies – Download.

Congress was then smarting under crushing defeats in successive elections to the state Assembly and Parliament with the ruling Telugu Desam Party in an unassailable position. There is no restriction. Your comments will be posted soon with a small moderation.. how to put a book citation in an essay

.

Fixing local currency value in a predetermined band against foreign currency lowering of the value of local currency in comparison to foreign currency making the local currency expensive against foreign currency converting local currency into gold. The TSPSC Group II Exam Admit card 2016 will be made available to the applicants which can be downloaded by them

. TSPSC – APPSC – Group 2 Paper-1 2003 General Studies – Download
Q 1 – UNDER AKBAR, THE MIR BAKSHI WAS REQUIRED TO LOOK AFTER ?
A: the state treasury B: military affairs
C: the land revenue system D: the royal household
Answer : B
Q 2 – TRIPITAKAS ARE SACRED BOOKS OF?
A: Buddhists B: Hindus
C: Jains D: None of the above
Answer : A
Q 3 – THE THEORY OF ECONOMIC DRAIN OF INDIA DURING BRITISH IMPERIALISM WAS PROPOUNDED BY?
A: M.K. Gandhi B: R.C. Dutt
C: Dadabhai Naoroji D: Jawaharlal Nehru
Answer : C
Q 4 – THE TREATY OF SRIRANGAPATNA WAS SIGNED BETWEEN TIPU SULTAN AND?
A: Dalhousie B: Cornwallis
C: Robert Clive D: Warren Hastings
Answer : B
Q 5 – THE SYSTEM OF COMPETITIVE EXAMINATION FOR CIVIL SERVICE WAS ACCEPTED IN PRINCIPLE IN THE YEAR?
A: 1882 B: 1858
C: 1833 D: 1853
Answer : D
Q 6 – THE TREATY OF MANGALORE WAS SIGNED BETWEEN?
A: the French East India Company and Tipu Sultan B: Haidar Ali and the Zamorin of Calicut
C: the English East India Company and Tipu Sultan D: the English East India Company and Haidar Ali
Answer : A
Q 7 – TO WHICH PROFESSIONS EARLIER LEADERS WHO STRUGGLED FOR FREEDOM OF INDIA MAINLY BELONGED?
A: Journalists B: Lawyers
C: Teachers D: All of the above
Answer : D
Q 8 – TODAR MAL WAS ASSOCIATED WITH?
A: music B: land revenue reforms
C: literature D: law
Answer : B
Q 9 – THE TITLE OF ‘VICEROY’ WAS ADDED TO THE OFFICE OF THE GOVERNOR-GENERAL OF INDIA FOR THE FIRST TIME IN?
A: 1848 AD B: 1858 AD
C: 1856 AD D: 1862 AD
Answer : B
. Make use of the links available on this page to get TNPSC group 2 question paper with answers 2015. tnpsc.gov.in TNPSC Group 2 Answer Key 2015 question paper Announcement.

TSPSC Group 2 Previous Papers PDF. Official Website – www.tnpsc.gov.in.

18.Arogya Lakshmi Scheme Started from. We can say that commission is doing end to end process of recruitment. Click Here to Download TSPSC Group II Previous Question Paper1 for Paper IV. TSPSC General Studies and Genral Abilities – Telangana Society, Culture, Heritage, Arts and Literature in Telugu.

The exam is over and answer key will come within 2-3 official days at original website.


Tags : recruitment,group 2,tspsc group 2 syllabus,syllabus,tnpsc answer key 2016,tnpsc group 2 answer key 2016,tnpsc.gov.in,tnpsc group 4 exam,tnpscportal,tnpsc portal,telangana group 2 previous papers,sample papers 2016 download,tspsc group 2 previous year question papers,group 2 previous year question paper,answer key,tnpsc,tnpsc group 2,tnpsc group 2 non interview post answer key,tnpsc vao,tnpsc group 2 a answer key 2016

No comments:

Post a Comment